Palveluntuottajat

Palveluntuottajat

Koto-SIB -ohjelma toimii valtakunnallisesti. Pääkaupunkiseudun palveluntuottajat Entry Education, Live PalvelutArffman ja Monik ry vastaavat suomen kielen ja työelämätaitojen opetuksesta, työhönvalmennuksesta ja työhaastattelujen järjestämisestä. Edupoli aloittaa helmikuussa Porvoossa oman Koto-SIB -ohjelman.

Arffmanin verkko-SIB tarjoaa vastaavat palvelut ja SIB-opintoja verkossa koko Suomen alueella. Joensuussa SIB-ohjelman järjestämisestä vastaa Honkalampi-säätiö. Turussa ja Tampereella palveluntuottajana toimii Entry Education. Oulussa ja Jyväskylässä palvelut tarjoaa Arffman.

Palveluntuottajat huolehtivat asiakkaasta opintojen ajan ja voivat tarvittaessa auttaa asiakasta työpaikan hakemisessa jopa kolmen vuoden ajan.  SIB-ohjelmassa asiakasta tuetaan monin eri tavoin: asiakas voi saada henkilökohtaista työhönvalmennusta, parantaa työnhakutaitojaan, suorittaa työelämässä tarvittavia sertifikaatteja ja lyhyitä koulutuksia, esim. bussinkuljettajankoulutus. Ammattikoulutusta SIB-ohjelma ei kuitenkaan tarjoa. Ideana on työllistyä lyhyen koulutusjakson jälkeen. Ohjelma sopii parhaiten ihmiselle, joka haluaa työllistyä nopeasti, kokoaikaisesti ja pysyvästi.

Koto-SIB tarjoaa vaihtoehtoja myös korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille. Hanken & SSE Executive Education järjestää palkittua Integration program Business Lead -ohjelmaa bisneksestä ja yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on yliopistotausta ja muutaman vuoden työkokemus. Hanken ohjelmaan voi hakea tammikuusta 2019. Hakulomakkeelle pääset tästä.

The Shortcut järjestää koulutusta start up -yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille. Seuraava ryhmä aloittaa maaliskuun 5.päivä. Katso lisätietoja tästä. Linkki hakulomakkeelle.

54321
(4 votes. Average 4.25 of 5)