Suomen kielen kurssit ja työhönvalmennus

Suomen kielen kurssit ja työhönvalmennus

Koto-SIB -ohjelma toimii valtakunnallisesti. Pääkaupunkiseudulla Koto-SIB -ohjelman suomen kielen opetusta ja työelämävalmennusta järjestävät Entry Education ja Live PalvelutSuomen kieltä voi opiskella 3 – 6 kuukautta ja ryhmiä on eri tasoisia. Opetuksen rinnalla on jatkuvasti työhönvalmennus ja työpaikkojen haku.

Arffmanin verkko-SIB tarjoaa Työelämän suomea -opintoja ja työhönvalmennusta koko Suomen alueella. Joensuussa SIB-ohjelman järjestämisestä vastaa Honkalampi-säätiö. Turussa ja Tampereella Koto-SIB -ohjelmasta vastaa Entry Education. Oulussa ja Jyväskylässä palvelut tarjoaa Arffmanin verkko-SIB.

Palvelun järjestäjät huolehtivat asiakkaasta opintojen ajan ja voivat tarvittaessa auttaa asiakasta työpaikan hakemisessa jopa kolmen vuoden ajan.  SIB-ohjelmassa asiakasta tuetaan monin eri tavoin: asiakas voi saada suomen kielen opetusta, henkilökohtaista työhönvalmennusta, parantaa työnhakutaitojaan, suorittaa työelämässä tarvittavia sertifikaatteja ja lyhyitä koulutuksia, esim. bussinkuljettajankoulutus. Ammattikoulutusta SIB-ohjelma ei kuitenkaan tarjoa. Ideana on työllistyä lyhyen koulutusjakson jälkeen. Ohjelma sopii parhaiten ihmiselle, joka haluaa työllistyä nopeasti, kokoaikaisesti ja pysyvästi.

Koto-SIB tarjoaa vaihtoehtoja myös korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille. Hanken & SSE Executive Education järjestää palkittua Integration program Business Lead -ohjelmaa bisneksestä ja yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on yliopistotausta ja muutaman vuoden työkokemus. Hanken ohjelmaan haku on tällä hetkellä suljettu, mutta uusi ohjelma aloittaa syksyllä ja haku aukeaa kesällä.

The Shortcut järjestää koulutusta start up -yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille. Seuraava ryhmä aloittaa toukokuun 17. päivä. Katso lisätietoja tästä. Linkki hakulomakkeelle.

54321
(6 votes. Average 4.17 of 5)