Suomen kielen kurssit ja työhönvalmennus

Suomen kielen kurssit ja työhönvalmennus

Koto-SIB -ohjelma toimii valtakunnallisesti. Pääkaupunkiseudulla Koto-SIB -ohjelman suomen kielen opetusta ja työelämävalmennusta järjestävät Entry Education ja Live PalvelutSuomen kieltä voi opiskella 3 – 6 kuukautta ja ryhmiä on eri tasoisia. Opetuksen rinnalla on jatkuvasti työhönvalmennus ja työpaikkojen haku.

Arffmanin verkko-SIB tarjoaa Työelämän suomea -opintoja ja työhönvalmennusta koko Suomen alueella. Joensuussa SIB-ohjelman järjestämisestä vastaa Honkalampi-säätiö. Turussa ja Tampereella Koto-SIB -ohjelmasta vastaa Entry Education. Oulussa ja Jyväskylässä palvelut tarjoaa Arffmanin verkko-SIB.

Palvelun järjestäjät huolehtivat asiakkaasta opintojen ajan ja voivat tarvittaessa auttaa asiakasta työpaikan hakemisessa jopa kolmen vuoden ajan.  SIB-ohjelmassa asiakasta tuetaan monin eri tavoin: asiakas voi saada suomen kielen opetusta, henkilökohtaista työhönvalmennusta, parantaa työnhakutaitojaan, suorittaa työelämässä tarvittavia sertifikaatteja ja lyhyitä koulutuksia, esim. bussinkuljettajankoulutus. Ammattikoulutusta SIB-ohjelma ei kuitenkaan tarjoa. Ideana on työllistyä lyhyen koulutusjakson jälkeen. Ohjelma sopii parhaiten ihmiselle, joka haluaa työllistyä nopeasti, kokoaikaisesti ja pysyvästi.

Koto-SIB tarjoaa vaihtoehtoja myös korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille. Hanken & SSE Executive Education järjestää palkittua Integration program Business Lead -ohjelmaa bisneksestä ja yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on yliopistotausta ja muutaman vuoden työkokemus. Hankenin viimeinen Business Lead -ohjelma käynnistyi 8.10.2019 ja ohjelmaan ei voi enää hakea mukaan.

The Shortcut järjestää koulutusta start up -yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille. Seuraava ryhmä aloittaa toukokuun 17. päivä. Katso lisätietoja tästä. Linkki hakulomakkeelle.

54321
(10 votes. Average 3.8 of 5)